קופירייטינג לאתר יכול להיות ההבדל בין אתר שמושך לקוחות ומוביל להמרות, לבין אתר שנשאר בלתי נראה באינטרנט.
כדי ליצור תוכן שיווקי איכותי שמושך את תשומת הלב של הגולשים, חשוב להכיר ולהשתמש בכמה כללים ועקרונות מרכזיים. סקרנים? למזלכם, אנחנו בחברת עדן אינק ריכזנו לכם הכול למקום אחד. להלן עשרה כללים פשוטים, שיעזרו לכם לשדרג משמעותית כל פיסת קופירייטינג לאתר שלכם, ולפתות לקוחות להכיר את בית העסק ממקום אמיתי של צורך וסקרנות.
1. נוסחת 4 ה-U's
הנוסחה של 4 ה-U's מתמקדת בארבעה מרכיבים מרכזיים:
שימושי (Useful) — איך תוכלו לעזור לקורא?
דחוף (Urgent) — יצירת תחושת דחיפות.
ייחודי (Unique) — להסביר איך היתרונות לא ניתנים להשגה במקומות אחרים.
סופר-ספציפי (Ultra-specific) — לא להיות מעורפלים.
נוסחה זו פועלת היטב במודעות ממומנות ובתוכן אורגני למדיה החברתית. דרך יצירת תחושת דחיפות, כמו FOMO (פחד להחמיץ), ניתן להניע את הקורא לפעול במהירות. כתיבת תוכן (Content Writing) בשיטה זו מייצרת קופירייטינג לאתר עם עניין, ומגדילה את כמות הפניות מלקוחות מתוך מקום של התרשמות מהעסק, ויצירה של הבנה בו שאתם בדיוק מה שהוא צריך כאן ועכשיו.
2. נוסחת 4 ה-C's
נוסחת 4 ה-C's מתמקדת בארבעה מרכיבים חיוניים לכתיבת תוכן:
ברור (Clear) — לוודא שהתוכן ברור ככל האפשר.
תמציתי (Concise) — לשמור על קיצור ולעניין.
מרתק (Compelling) — להוסיף עניין ולתפוס את תשומת הלב באופן בלתי ניתן לעמידה.
אמין (Credible) — להסביר מדוע הקורא צריך לסמוך על המוצר, השירות או המותג שלכם.
אלו הם עקרונות כלליים שצריכים להתקיים בכל קופירייטינג לאתר שאתם כותבים ללא קשר לאורך, למטרה או לערוץ ההפצה. כאשר כותבים קופירייטינג לאתרים (Website Copywriting) ולרשתות החברתיות, יש להקפיד על העקרונות הללו, כדי להבטיח שהמסר יעבור בצורה הברורה והמרתקת ביותר.
3. נוסחת ACCA
נוסחת ACCA מתמקדת בארבעה שלבים:
מודעות (Awareness) — לזהות את הבעיה או המצב הקיים.
הבנה (Comprehension) — להסביר כיצד הבעיה משפיעה על הקורא.
שכנוע (Conviction) — לשכנע את הקורא לעקוב אחר הפתרון שלכם.
פעולה (Action) — לסיים בקריאה חזקה לפעולה.
הייחוד של נוסחה זו הוא בשלב ההבנה, שכן עליכם להעניק לקורא הבנה עמוקה יותר של הבעיה והפתרון לפני שתציעו קריאה לפעולה. כתיבת תוכן שיווקי (Marketing Content writing) בשיטה זו תסייע לקורא להבין את הבעיה ולהניע אותו לפעול.
4. נוסחת "אז מה?" (So What?)
הרעיון מאחורי נוסחה זו הוא פשוט: בכל פעם שאתם עושים הצהרה, שאלו את עצמכם "אז מה?" זה מכריח אתכם להסביר את היתרונות בפירוט רב יותר.
לדוגמה:
הסוכנות שלנו יוצרת את התוכן הטוב ביותר לאתרים!
אז מה?
כך נוכל לעזור לכם לייצר יותר תנועה, להגדיל המרות ולשפר דירוגים במנועי החיפוש.
החלק הראשון של הטקסט אינו מועיל ללא ה- "אז מה", שמוסיף את הערך הממשי לקורא. כתיבת תוכן לאתרים (Website Content Writing) בשיטה זו תבטיח שכל משפט נושא עמו ערך מוסף לקורא.
5. נוסחת OATH
נוסחת OATH מכריחה אתכם לזקק קופירייטינג לאתר שממוקד בקהל ספציפי לפי מידת המודעות שלהם למותג, למוצר או לשירות שלכם:
לא מודעים (Oblivious) — הקורא אינו יודע על המותג או ההצעה שלכם.
אדישים (Apathetic) — הם מודעים לכם אך אינם מתעניינים או אדישים.
חושבים (Thinking) — הקורא זיהה צורך פוטנציאלי.
סובלים (Hurting) — יש להם בעיה שמחייבת פתרון דחוף.
יש לכתוב את התוכן בהתאם לשלב שבו נמצא הקורא שלכם במודעות. קופירייטינג לאתרים (Website Copywriting) המותאם לקהל היעד יבטיח שאתם מגיעים אליהם בצורה האפקטיבית ביותר.
6. נוסחת PAS
נוסחת PAS מתמקדת בשלושה שלבים:
בעיה (Problem) — זיהוי הבעיה הקיימת.
החרפה (Agitate) — להסביר את ההשפעה השלילית של הבעיה.
פתרון (Solve) — להציע פתרון.
נוסחה זו לא רק מזהה בעיה, אלא גם מעוררת פחד בקורא על ידי הסברת מה שיכול לקרות אם הבעיה לא תיפתר. כתיבת תוכן אורגני (Organic Content Writing) בשיטה זו יכולה להיות אפקטיבית במיוחד ליצירת תחושת דחיפות ולשכנוע הקורא לפעול.
7. נוסחת "התנגדויות" (Objections)
כתיבת תוכן שמתייחס להתנגדויות נפוצות שהקורא יכול להעלות ביחס להצעה שלכם:
אין לכם זמן? זה לוקח רק 15 דקות. אין לכם כסף? אנו מציעים מימון. זה לא יעבוד בשבילכם? הנה ההבטחה שלנו להחזר כספי. לא מאמינים לנו? הנה סטטיסטיקות שתומכות בטענות שלנו.
8. הבהירות של התוכן
בעת כתיבת תוכן לאתרים חשוב לשמור על בהירות מירבית. כתיבת תוכן שיווקי ברור (Clear Content) הוא כזה שהקורא יכול להבין במהירות וללא מאמץ. כאשר התוכן ברור וממוקד, הקוראים ימשיכו לקרוא ויספגו את המידע שאתם מעוניינים להעביר.
9. יצירת עניין וסקרנות
כתיבת תוכן שיווקי (Marketing Content Writing) חייבת להיות מרתקת וליצור עניין אצל הקורא. שימוש בכותרות מעניינות, שאלות רטוריות וסיפורים קטנים עוזרים לייצר קופירייטינג לאתר שמושך את תשומת הלב, ומשאיר את הקורא מעורב ומעוניין.
10. אמינות ופרטים מדויקים
תוכן אמין ומדויק מגביר את האמון של הקוראים במותג שלכם. כאשר אתם כוללים פרטים מדויקים, נתונים ותמונות אמיתיות, הקוראים מרגישים בטוחים יותר לפנות אליכם ולצרוך את השירותים או המוצרים שאתם מציעים. כתיבת תוכן לאתרים (Website Content Writing) בשיטה זו מבטיחה שהקורא יוכל לסמוך עליכם.
סיכום
יצירת קופירייטינג לאתר שתופס את העין ומשאיר רושם חיובי היא אמנות שדורשת הבנה ויישום של עקרונות וכללים חשובים. בין אם אתם משתמשים בנוסחת 4 ה-U's, נוסחת 4 ה-C's, נוסחת ACCA או כל נוסחה אחרת, חשוב להקפיד על בהירות, עניין ואמינות בתוכן.
Eden-Ink כאן כדי לעזור לכם בכל שלב של התהליך, ולהבטיח שהתוכן שלכם יזכה לנראות מקסימלית ברשת.